Odvetnik Maribor

Odvetnik je pravnik, ki ima opravljen pravniški državni izpit in izpolnjuje pogoje za opravljanje odvetniškega poklica, ki so zakonsko določeni. Gre za svoboden poklic, vendar pa ima odvetnik pomembno funkcijo v okviru pravosodnega sistema. Odvetnik deluje individualno ali v odvetniški družbi. Njegove naloge so svetovanje strankam pri sklepanju pravnih poslov, zastopanje strank v pravdnih zadevah na gospodarskem področju npr. ustanavljanje družb, zastopanje na sodišču. Potrebujete odvetnika v Mariboru? Kliknite na povezavo Odvetnik Maribor.

Na civilnem področju odvetniki delujejo v vseh premoženjsko – pravnih zadevah (odškodninsko pravo, družinsko pravo, razdelitev premoženja), statusnih zadevah, v pravdnih in nepravdnih postopkih, upravnih postopkih ter pri zagovorih in svetovanju v kazenskih postopkih. Prav tako je odvetnik lahko tudi stečajni upravitelj, ter sestavlja vse vrste pogodb: kupoprodajne, darilne, menjalne, najemne, zakupne, posojilne, gradbene…

Bodoči odvetnik mora po končanem študiju prava in opravljenem pravniškem državnem izpitu narediti še štiriletno obdobje prakse, od tega najmanj eno leto pri odvetniku, s čimer si nadgrajuje strokovno znanje iz študija in se usposablja, da lahko nekoč samostojno opravlja delo odvetnika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja