Odkup lesa in industrija

odkup_lesaKurjava na les je odlična priložnost kurjave, kar je marsikateri posameznik že ugotovil in se je odločil za to možnost. Zato se potreba po lesu veča in s tem tudi odkup lesa. Imamo na voljo nekaj lesa? Kakšna je količina tega? Koliko ga lahko zagotovimo? Več strank tem bolje, kajne? Ali pa ste se odločili delati zgolj z »večjimi« odjemalci. Ne s fizičnimi strankami oziroma končnimi kupci, pač pa direktno z industrijo, kjer se les obdeluje, prideluje, oblikuje, itd. Kakorkoli, pomembno je, da imamo pri tem zaslužek, saj ne počnemo ničesar zastonj, poleg tega pa je les tudi drag. Za odkup lesa se bodo zagotovo zanimale indrustrije, saj ga za svoje potrebe potrebujejo veliko.

Oni pa so tisti, ki potem les predelajo in obdelajo, da je primeren za končne kupce. Je pa res tudi odvisno od tega, zakaj se les rabil. Ali gre za fina opravila ali preprosto za kurjavo.

Kakorkoli, ni pa vsak les tudi primeren za odkup lesa. Morebiti nam ga bodo tudi odkupili, vendra bomo za to prejeli tudi nizko plačilo. Zato vedno stremimo k temu, da ponujamo to kar se potrebuje. Točno določena vrsta lesa, ki pride v poštev oziroma se pogosto rabi.

Industrije koristijo les za marsikaj. Ne samo za kurjavo, pač pa tudi za izdelavo pohištva in drugih stvari. Zato je običajno odkup lesa za njih najbolj zanimiv in jim lahko ponudimo to kar potrebujejo. Seveda bomo za to tudi zahtevali ustrezno ceno. Koliko bodo potem oni zaračunali končnim kupcem, ni naša skrb, saj enkrat ko prodamo, nas prav nič ne zanima, kaj počnejo s tem.

Indrustrije so običajno največji odjemali lesa, zato v kolikor se odločamo za odkup lesa oziroma ga želimo ponuditi, najprej kontaktirajmo industrije, ki bodo zagotovo tudi količinsko več vzele, kot bi fizični kupci oziroma posamezniki, poleg tega pa za to prejmemo tudi ustrezno plačilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja