Učenje italijanščine

italijanscinaItalijanščina je romanski jezik. Govori jo kar šestdeset milijonov ljudi po svetu. Večina jih živi v Italiji, pa tudi v Švici, San Marinu, Vatikanu, Malti in v Eritreji. Italijanščina je zelo razširjen jezik tudi v Čilu, v Argentini, Braziliji, Avstraliji, Kanadi, v ZDA in v Veliki Britaniji. Za učenje italijanščine kliknite na http://www.italijanscina.com/.

Romanski jeziki so skupina jezikov, ki spada v indoevropsko jezikovno družino. V tej skupini so med drugim tudi italijanščina, francoščina in španščina. Če znamo enega od njih, se bomo zaradi podobnosti lažje naučili še katerega. Pozorni pa moramo biti na razlike v slovnici in različna naglaševanja podobno napisanih besed.

Še pred dvajsetimi leti je bila italijanščina zelo razširjena tudi v slovenskih krajih ob italijanski meji. Otroci so gledali italijanske risanke in se tako sproti in sproščeno naučili osnove. Malo starejši so preklopili na italijansko tv zaradi boljše ponudbe filmov. Ti pa so bili vsi sinhronizirani.

Danes je vse bolj popularna angleščina. Otroci gledajo risanke v tem jeziku in v njem programirajo. Tako prihaja do primanjkljaja. Italijanščina tudi v Novi Gorici postaja vse bolj zaželeno znanje. Velik del kupcev v večjih nakupovalnih centrih je Italijanov. Ogromno italijanskih turistov se odloči za počitnice na naši strani meje. Ti pričakujejo, da jih bo predstavnik nagovoril v njihovem jeziku. Le redki so vešči angleščine.

Znanje novih jezikov nam odpre mnogo novih priložnosti. Italijanščina je skoraj nepogrešljiva za delavce v turizmu. Prav pride tudi prodajalkam v trgovinah ob meji in v popularnih turističnih krajih. Prav tako vsem poslovnežem, ki bi radi sodelovali s podjetji čez mejo. Svoj trg lahko razširijo iz majhne Slovenije na ogromno Italijo.

Italijanščina vam bo prišla prav tudi na izletu po naši sosedi. Precej lažje si boste naročili kapučino in po dobrem kosilu pohvalili kuharja. Pa tudi natakar vas bo bolj vesel, če boste naročili z besedami in ne le žalostno mahali proti vitrini z torticami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja