Angleščina in prevajanje

prevajanj eprevodAngleščina je eden izmed najbolj popularnih jezikov na svetu. Vsi vemo, da se veliko literature, filmov in ostalih stvari iz vseh vrst medijev pojavlja prav v tem jeziku. Tudi, če govorimo o uradnih listinah, je velika večina v angleščini, ne glede na to da so vsi jeziki na svetu enakopravni. Za prevode in prevajanje kliknite na naslov http://www.prevajanje-prevod.com.

Samo učenje tujih jezikov je torej za „ preživetje „ v današnji družbi zelo pomembno. S tem začnemo že kot otroci v osnovni šoli, pa potem nadaljujemo v srednji šoli, če imamo možnost, da nadaljujemo izobraževanje se s tem srečamo tudi na fakulteti, … Pa če nam vse to ni zadoščalo in želimo svoje znanje nadgraditi lahko nadaljujemo izobraževanje v kateri izmed številnih jezikovnih šol po Sloveniji. V tečaje vpisujejo ob začetku šolskega leta, najdemo pa tudi kakšne druge možnosti za dodatne ure.

Pa naj vam danes tudi jaz predstavim eno izmed angleških besed, katera nam je večini, ki smo se kdajkoli srečali z angleščino kar precej poznana, to je beseda translate. To je beseda, ki v slovenščini pomeni prevajati oziroma prevesti, in nam še kako prav pride, če naletimo na neznano besedo in rabimo prevod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja