Predelava avta na plin

avtonaplinOb nenehnih podražitvah goriva se najbrž vsakdo kdaj pa kdaj vpraša, kaj lahko naredi, da poln rezervoar ne bo povsem spraznil denarnice. Predelava avta na plin je ena od možnosti, s katero lahko zmanjšate stroške vožnje z vašim jeklenim konjičkom. Kot pravijo strokovnjaki, lahko prihranimo s plinom tudi do 40 odstotkov, če seveda odmislimo začetni vložek za predelavo, ki znaša za vozila srednjega razreda nekje med 1000 in 1400 .

Vendar pa se, glede na prihranek, vložek povrne že po cirka 20 tisoč prevoženih kilometrih. Plinski pogon avtomobila poleg manjše porabe pripomore tudi k približno 30 odstotkov manjši emisiji škodljivih snovi v okolje. Če govorimo o prednostih, ne gre pozabiti na to, da motor teče tiše in mirneje, njegova življenjska doba pa je daljša.

Ponudnikov predelave avtomobilov na plin je veliko, zato se je pred odločitvijo potrebno dobro pozanimati in se odločiti za takega, ki ponuja originalne dele s certifikatom kakovosti, seveda z garancijo. Tako kot rezervoar napolnite z bencinom na bencinskih črpalkah, ga tam napolnite tudi s plinom. Plinske črpalke so na črpalkah posebej označene in v Sloveniji niso več redkost, tako da je skrb, kje napolniti rezervoar, povsem odveč. Ker pa ima avto poleg plinskega rezervoarja še vedno tudi rezervoar za bencin, v primeru, da zmanjka plina, avto deluje na bencinski pogon.

Preberite članek in izvedeli boste zakajje avtoplin odlična alternativa bencinu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja