Nakup novogradnje

House Icons Showing Houses Or Buildings For SalePri nakupu novogradnje lahko izbiramo med nedokončanimi novogradnjami ter med novogradnjami izdelanimi na ključ. Prednost nedokončane novogradnje je seveda v tem, da si lahko izdelamo dom po lastnih željah. Ta varianta je pri nakupu še najboljša, razen, če ste naleteli na novogradnjo, ki je izdelana ravno tako kot ste si zamislili. Potrebujete zanesljivo podjetje za novogradnje? Svetujem vam, da obiščete gradbeno podjteje GP Grad.

Pri nakupu novogradnje je potrebna posebna pazljivost. Novogradnjo je treba pred nakupom natančno pregledati, saj jih izvajalci dostikrat prodajajo z napakami kot so slabo položen parket, ploščice, popokan omet, okna z napako … Prav tako je treba biti pozoren na zamakanje. Napake mora seveda prodajalec popraviti ob prevzemu, in sicer v roku 1 meseca.

Skratka novogradnje je treba pregledat od tal do stropa. Pri nakupu novogradnje ima pomembno vlogo tudi parkirišče, ki mora biti zagotovljeno s strani investitorja. Pri večini večstanovanjskih novogradenj se danes gradijo podzemne garaže. Tako je okoli novogradnje več prostora za zelene površine in igrala. Lastnikom garsonjere in 1-sobnega stanovanja pripada 1 parkirno mesto. Srednje velikim stanovanjem pripadata 2 parkirni mesti, večjim pa 3 parkirna mesta.

Soroden članek: Gradnja hiše je velik izziv.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja