Slastno darilo iz kozarca

darilo-iz-kozarcaKadar prejmemo tako imenovano darilo iz kozarca avtomatično pričakujemo, da smo dobili nekaj slastnega, ki bo razveselilo naše brbončice in želodec. Nenazadnje je povsem logično, da so v kozarcu užitne stvari, saj je kozarec namenjen prav temu – pijači in nekaterim jedem. A pravzaprav sploh ni nujno, da je res tako. Darilo iz kozarca lahko za steklom, odetim v pentljo, skriva tudi kaj drugega, še bolj zanimivega.

Tudi pri nas smo se že navadili, da namesto ovojnega papirja uporabljamo kozarce za vlaganje, ki so odlični za hranjenje najrazličnejših reči. Darilnih vreč pa nismo nikoli uporabljali, saj sem sama mnenja, da je takšno obdarovanje precej neosebno – vrečko zgolj kupiš in niti malo se ti ni potrebno potruditi glede nje, niti malo premisliti, kako boš darilo zavil, kam namestil pentljo, kako ga boš naredil že na videz čim bolj zanimivega …

darilo iz kozarca

Poklonite izvirno darilo iz kozarca. V spletni trgovini Okusno.si lahko kupite piškote iz kozarca. V kozarcih se nahajajo sestavine za pripravo orehovih, lešnikovih, rožičevih, brusničnih, … piškotov.

Res je, najprej smo kozarce polnili z okusnimi stvarmi, tako je bilo darilo iz kozarca pogosto kup čokoladic, bonbonov, pa tudi domačih piškotov. Nato pa smo si rekli, da lahko nenazadnje v kozarec spraviš kar koli. In tako smo v njem podarili magnete v obliki črk, ki so bili namenjeni nečaku, pa so bili v sicer ceneni embalaži. Nato je sledila raznobarvna masa za oblikovanje in izdelovanje nakita za sinovo sošolko. Pa zavojček s koruzo za pripravo pokovke v mikrovalovni pečici in dve vstopnici za kino za njegovega prijatelja. In nato celo pisana ovratna ruta za mojo prijateljico – ta je bila videti še posebej zanimivo, saj se je na daleč zdelo, kot da j v kozarcu temno vijoličasta marmelada!

Darilo iz kozarca je torej lahko kar koli. Ni potrebno, da vanj zložimo sladkarije, čeprav je res, da se marsikdo razveseli tudi teh – kar predstavljajte si otroka, ki mu ne bi bil všeč pogled na poln kozarec lizik! Vendar je kozarec v prvi vrsti zgolj steklena embalaža s pokrovom, in to pomeni, da lahko vanj nadevate, kar koli si zaželite.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja