Vitamin B17

vitamin b17Koliko vitaminov lahko naštejete in koliko jih dejansko poznate? Najbolj nam je ponavadi znan vitamic C, D in podobni. Vendar pa je ogromno vitaminov, katere naše telo potrebuje, zelo ali v manjši meri. Pomanjkanje določenih vitaminov in hranil lahko pripelje do težav z zdravjem. V telo jih vnesemo na različne načine, če nam je s hrano onemogočeno, potem poskusimo s prehranskimi dopolnili. Poznate vitamin b17?

Ste vedeli, da je veliko znanstvenikov in strokovnjakov prepričanih, da do bolezni, ki je danes preprosto uničujoča za človeštvo in jo imenujeno rak, ki je vse bolj pogosta, pride prav zaradi pomanjkanja vitamina b17. Res je, da ni samo vitamin b17 oziroma pomanjkanje tega, odgovoren za nastanek te bolezni, saj na nastanek vpliva ogromno različnih dejavnikov. Vendar pa je vitamin b17 lahko res odlična preventiva pred nastankom te ali pa tudi kurativa, saj ima izjemne moči.

Četudi jemo sadje, se ne zavedamo, da je običajno veliko vitaminov prav v delu sadja, katerega odvržemo. Recimo, marelična jedrca so tista, v katerih najdemo vitamin b17. In ne samo marelična, najdemo ga tudi v nektarinah oziroma razbitih koščicah, najlažje pa nam je, če kar zagrizemo v peške jabolk. Sicer ga je v jabolkah praviloma malo, vendar pa je. Skriva se tudi v določenih žitih, kot je recimo proso – spet v majhnih količinah pra vendar. Najboljše pri tem je, da ta nima stranskih učinkov, zato ga lahko zaužijemo kolikor želimo, pravzaprav sploh ne tvegamo in si lahko zelo olajšamo življenje oziroma dobro vplivamo na lastno zdravje.

Kot vidimo, je vitamin b17 dar narave, katerega morebiti doslej nismo tako izkoriščali – zaradi nevednosti ali iz drugih razlogov in je čas, da posežemo po naravnih rešitvah, da telesu zagotovimo tisto kar potrebuje za obrambo pred tako zloveščimi boleznimi, ki so danes razširjene po vsem svetu, kot je recimo rak, že ob sami misli nas spreleti strah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja