Upravnik Ljubljana

zamenjava upravnikaČe živimo v stanovanju, v stanovanjskem bloku oziroma smo del celote v stanovanjski zgradbi različnih lastnikov ali najemnikov v stavbi, so določene stvari, katere moramo vedeti. Imamo torej nekaj odgovornosti in hkrati tudi pravic. Vsekakor pa je upravnik tisti, ki je pooblaščen za upravljanje s strani upravičencev oziroma tistih, ki so nastanjeni v določenem prostoru. Vsako delo ima svoje naloge, obveznosti in dolžnosti. Vsekakor pa je upravnik tisti, ki običajno ima tudi največ informacij, tako, da če nas bo kdaj kaj zanimalo, bo ta pravi naslov. Potrebujete upravnika nepremičnin v Ljubljani? Vas zanima zamenjava upravnika?

Upravnik nepremičnin je nekdo, na katerega se lahko obrnemo, ko nas zanima nekaj, kar je v zvezi z njegovimi pristojnostmi, nalogami in dolžnostmi ter se tičejo stanovanja.

Ta tudi pripravi letno poročilo, opozarja na morebitne zapadle obveznosti, omogoči nam vpogled v listine (seveda, če smo etažni lastnik). Ta hkrati tudi obvešča geodetsko upravo, če je prišlo do spremembe lastništva, skliče in tudi vodi zbor lastnikov, o tem sestavi zapisnik, itd.

Nekdo, ki je upravnik je tudi dolžan pripraviti načrt vzdrževanja, skrbeti za izvedbo tega, ipd. Vsi pa poznamo njegovo pomembno nalogo in sicer, da sestavlja obračun stroškov ter razdeljevanje teh med lastnike.

Lahko rečemo, da ima kar nekaj pooblastil, ki so seveda posledica strinjanja etažnih lastnikov večstanovanjske zgradbe. Zato je velikokrat to nekdo, ki je v neposredni bližini, morebiti celo stanovalec, ni pa nujno, seveda.

Ker pa ima tudi pomembne naloge, ki se tičejo vseh stanovalcev, je seveda pomembno, da delo opravlja vestno in pošteno, kajti že ob najmanjši napaki lahko zakrivi krivico kateremu izmed etažnih lastnikov. Hkrati, pa je pomembno, da vsaka večstanovanjska zgradba ima svojega upravnika, saj se izognemo kar nekaj mesečnih skrbi, morebiti celo prerekanja, nepravilnosti, ipd. Zagotovo pa je dobro, da vsak stanovalec ve, kdo je upravnik stavbe in se tudi obrne na tega, v kolikor so se zgodile spremembe ali pa ima vprašanje, ki se tiče stanovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja