Sobno kolo naj bo kakovostno

sobno koloSpominjam se, da smo pri nas doma pred kakšnimi petnajstimi ali dvajsetimi leti kupili sobno kolo. Zakaj oziroma zaradi koga, se ne spomnim, vem pa, da je bilo sprva sobno kolo ves čas v uporabi, saj so na njem telovadili tako starši kot me dve s sestro, nato pa smo ga seveda uporabljali precej manj. Nazadnje je služil bolj kot ne le še za to, da smo nanj obesili obešalnike s sveže zlikanimi bluzami in srajcami, kadar je mama likala. Zakaj? Zato, ker je bilo to sobno kolo precej slabo. Različne stopnje težavnosti na sobnem kolesu si reguliral zgolj z zasukom velikega gumba, to pa že po pol leta ni delovalo tako, kot bi moralo. In zaradi te slabe izkušnje sem vedno govorila, da me ne bo nikoli nič prepričalo, da bi kupila sobno kolo. No pa sem si premislila, ko se obiskala spletno trgovino Live Active http://www.liveactive.si/fitnes-oprema/sobno-kolo/.

Ko sem se začela pred časom zaradi nabiranja odvečnih kilogramov spet nekoliko bolj gibati, pa sem ponovno razmišljala o tem, da bi bilo dobro imeti tudi doma pripomoček za vadbo, ki bi ga lahko izkoristila ob deževnih dneh. Sobno kolo? Želela sem se mu izogniti in sem najprej raje pomislila na eliptike, za katere pa sem (iz izkušenj prijateljic) hitro ugotovila, da ravno tako hitro postanejo obešalniki za perilo.

Najbolj me je mikal nakup tekalne steze, a sem razočarana ugotovila, da kakovostna domača steza za tek žal stane veliko več kot kakovostno sobno kolo. Tako sem se nazadnje odločila prav za tega. Seveda nisem izbrala cenenega orodja, s katerim bi imela težave, temveč nekoliko boljšega. A glavno je to, da sem ugotovila, da je njegova uporaba ali neuporaba odvisna predvsem od tega, koliko imaš volje za delo. Še tako dobri pripomočki in naprave za gibanje ti prav nič ne koristijo, če pri vadbi nimaš discipline. Sama pa jo imam – če se le da, se odpravim ven na tek, kadar to ni mogoče, pa tudi ob zgodnjih jutranjih ali poznih večernih urah pridno pritiskam na pedala.

Vas zanima katera je najboljša fitnes trgovina?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja