Počitnice

pocitnicePočitnice so za vsakega najlepši dogodek, najbolj so jih veseli otroci v vrtcu kot tudi starejši otroci šolo obvezni. Veselijo se jih ker so lahko doma, se igrajo na dvorišču z svojim vrstniki in se jim ni treba vstajat zgodaj zjutraj za v vrtec ali šolo.Izredno lepe in zanimive počitnice pa lahko otroci preživijo na kmečkem turizmu oz. na eni izmed številnih turističnih kmetij v Sloveniji. ZA več informacij obiščite stran http://www.kmecki-turizem.si/.Tudi starši se veselijo počitnic svojih otrok ker jih zjutraj ne rabijo vozit v vrtec ali v šolo potem pa po službi še po njih. Zato si pa morajo poiskati pomoč-varstvo pri svoji starših oziroma dedkih in babicah vnukov da lahko ko je konec varstva v vrtcu in pouka v šoli gredo po njih.

Najbolj smo veseli poletnih počitnic ker vemo da se takrat gre na morje, nekateri pa v hribe,zimskih počitnic pa na smučanje. Mislim pa da imajo največ počitnic v šolah in vrtcih. Imajo krompirjeve,kostanjeve in še ne vem kakšne počitnice. Medtem ko pa njihovi starši imajo 25 dni dopusta ki jih morajo načrtovat kako bi jih porabili za svoje dolgo pričakovane počitnice.

Ker pa imajo njihovi otroci več počitnic kot imajo starši dopusta ne vem če jim ga kaj ostane. Po mojem bi morali tudi starši imeti toliko dopusta koliko imajo otroci šolskih in drugačnih počitnic. Ko se začnejo šolske poletne počitnice,ki trajajo dobre tri mesece so nekatera mesta prazna ker je večinoma šolo obveznih otrok iz drugih krajev kjer imajo šole.

Najbolj veseli so učitelji v šolah in vzgojiteljice v vrtcih,ker imajo enako število počitnic kot jih imajo vsi otroci. Najhujše pa je vrnitev v šolo in vrtce po tako dolgih in za nekatere lepe in v dobrem spominu na šolske počitnice za otroke vseh starosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja