Kako se izogniti izpadanju trepalnic?

Živimo v času, ko nas stres spremlja na vsakem koraku – ne moremo se mu izogniti, pa naj se še tako trudimo. Žal ima negativne posledice tudi za zdravje in ena izmed neželenih posledic je lahko izpadanje trepalnic. A stres oziroma zdravstvene težave niso edini krivec za njihovo izpadanje, možen vzrok zanj je lahko tudi njihova neprimerna nega. Ženske skrbno negujemo svoje telo, na nekatere dele pa včasih pozabimo. Tudi nedosledno ali grobo odstranjevanje ličil lahko vodi v izpadanje trepalnic.

Temu se izognemo tako, da ličila vsak dan pred odhodom v posteljo nežno odstranimo, saj spanje z njimi ne škoduje le koži, ampak tudi trepalnicam. Pomembno je, da očesna ličila odstranjujemo nežno, z bombažno vatko in z izdelkom, ki vsebuje čim več naravnih sestavin.

Po odstranitvi na trepalnice nanesemo še serum za rast trepalnic, ki bo spodbudil rast novih in daljših ter hkrati pomagal preprečiti njihovo lomljenje in izpadanje. Očesna ličila, ki vsebujejo agresivne in včasih celo nepreverjene koži škodljive sestavine, so lahko eden izmed vzrokov za njihovo izpadanje, povzročijo pa lahko tudi neprijeten srbež ali celo očesno infekcijo. Kakovosten serum za rast trepalnic, ki bazira na naravnih in klinično testiranih sestavinah, je v takih primerih izvrstna rešitev. Nekatere maskare lahko trepalnice še dodatno izsušijo, serum pa v nasprotju z njimi zagotovi takojšnje delovanje nutritientov in hidracijo. Za nameček se lahko uporablja kar namesto maskare, saj z njegovo uporabo trepalnice pridobijo temnejšo barvo, kar pa ustvari make up efekt volumna brez maskare.

Izogniti se velja tudi pretirani uporabi kodralnika za trepalnice. V najslabšem primeru jih namreč lahko celo izpuli, s čimer pa dosežemo ravno nasproten učinek od želenega. Uporabi kodralnika se lahko izognemo tako, da uporabimo serum za rast trepalnic. Vključitev nege trepalnic s serumom v vsakdanjo rutino bo preprečila njihovo izpadanje in lomljenje, poleg tega pa bodo postale tudi neprimerljivo močnejše.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja