Inox pomivalna korita

Verjetno je želja vsakega gospodinjstev, da bodo imeli v kuhinji praktično in elegantno pomivalno korito, ki bo lepo dopolnjevalo kuhinjo. Ker obstaja na trgu in po spletnih trgovinah zelo veliko vrst in oblik pomivalnih korit, je pred nakupom koristno izvesti raziskavo tržišča, da vidimo kakšna korita in po kakšnih cenah so sploh na voljo. Seveda je nakup pomivalnega korita pogojen tudi z vašimi potrebami. Pri izbiri pomivalnega korita razmislite ali kupujete korito kot del celotnega kuhinjskega projekta ali samo za zamenjavo sedanjega umivalnika? Če boste zgolj zamenjali obstoječe kuhinjsko korito, potem pri nakupu upoštevajte sedanje dimenzije, saj je vaš kuhinjski pult že odrezan na neko določeno dimenzijo kuhinjskega korita. Novo korito se mora namreč točno prilegati odprtini, ki ji imate v kuhinjskem elementu kamor nameščate korito.

Če kupujete umivalnik kot del povsem nove kuhinje, boste morali pri določanju velikosti umivalnika upoštevati velikost kuhinje in za kaj boste uporabljali umivalnik. Če pogosto uporabljate velike ponve ali pekače, bi bilo morda vredno dobiti umivalnik oziroma korito, ki bo dovolj široko in tudi dovolj globoko. Če v kuhinji nimate pomivalnega stroja, poskrbite, da boste kupili dvojno korito, ki bo imelo na eni strani prostor za odlaganje posode ali pa vgrajen odcejalnik, tako da boste imeli dovolj prostora, da se bo vsa umita posoda lahko posušila po ročnem pranju.

Pri nakupu pomivalnega korita imejte v mislih tudi namestitev in popravila. Zamenjava pipe in pomivalnega korita je enostavnejša, ker je pipo mogoče namestiti v umivalnik ali pult, preden je umivalnik nameščen na svoje mesto.

Na koncu se boste morali odločiti, iz katerega materiala bo kuhinjsko pomivalno korito, ki ga boste kupili. Vsak material ima svoje prednosti, slabosti pa tudi stroške. Pomivalna korita iz inoxa so lahka, tanka. Inox pomivalna korita iz nerjavečega jekla ponujajo zelo dobro  razmerje med ceno in kakovostjo. Lepo se lahko uskladijo z izgledom kuhinjske pipe, in ostalimi napravami, da se ustvari eleganten videz v kuhinji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja