Vreme Ljubljana

Vreme je najlepše v Ljubljani zagotovo v poletnih dneh, ko je tudi najmanj meglenih dni. Če vas zanima kakšno bo vreme v Ljubljani in kakšna je vremenska napoved za Ljubljano, potem obiščite spleto stran http://www.vreme-ljubljana.com/.

Megleni dnevi so v povprečju stalnica v Ljubljani okoli štiri mesece, in sicer predvsem jeseni in pozimi. Največ megle je v novembru, decembru, januarju in začetku februarja. Kakor hitro zapustimo megleno Ljubljansko kotlino je lahko vreme popolnoma drugačno. Poleg tega ima

Ljubljana preko leta kar precej padavin, in sicer kar 1.400 mm, kar jo uvršča med bolj deževna evropska mesta. Večdnevno megleno vreme slabo vpliva tudi na zdravje in počutje, saj je kar nekoliko depresivno. Problem pa je tudi smog, ki se nabira v zraku zaradi onesnaženosti. Gre predvsem za onesnaženost z dušikom, zaradi vse bolj gostega prometa.

Del Ljubljane na primer ob Tivolski cesti je v letu 2012 drastično presegel mejne delce PM10. Letni dovoljeni preseg je največ 35 dni, merilniki ob Tivolski cesti pa so izmerili kar 107 dnevno preseženo mejno vrednost. Problem je v bistvu tudi v tem, da pojav obojega skupaj onesnaženosti in megle še dodatno vpliva na stopnjevanje njunega učinka, kar dejansko vpliva na precej slab zrak v Ljubljani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja