Je tudi vam všeč ruščina?

tečaj ruščinaTuji jeziki so mi bili od nekdaj zanimivi in spominjam se, da sem kot deklica govorila, da se bom nekoč naučila kitajsko ali japonsko. No, v takšne ekstreme nisem šla, saj sem ugotovila, da sta ta jezika zelo težka in zahtevata veliko dela in učenja, sem se pa zato poleg angleščine in nemščine naučila še špansko in francosko. Vendar mi to ni dovolj, saj me zdaj mika še ruščina (več informacij glede učenja ruščine dobite na naslovu http://www.ruscina.com/).

Ruščina mi je bila od nekdaj všeč, saj se mi zdi zelo speven jezik, poleg tega pa sem naravnost navdušena nad Rusijo kot deželo, da o lepoti njihove narodne himne niti ne govorim. Kakor koli, sedaj imam vendarle priložnost, da se naučim tudi tega jezika.

Podjetje, pri katerem sem zaposlena, nudi servisne storitve za drugo slovensko podjetje, ki ima svojo proizvodnjo tudi v Rusiji. In ker kaže, da bo treba kar nekajkrat na leto tja, bo ruščina skorajda nuja. Na srečo so se v podjetju odločili, da mi plačajo tečaj, saj sem jih prepričala, da je vedno bolje komunicirati v jeziku ljudi, ki jih poslovno obiščeš, kot pa tvegati, da se s prevajanjem izgubi kak pomemben podatek.
Torej končno ruščina. Komaj čakam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja