Otrok in igrače

Ko vstopite v stanovanje, v katerem biva otrok ali p v njegovo sobo, boste verjetno zagledali kar nekaj igrač. Mogoče uničenih, polomljenih, novih, popolnoma ohranjenih, ipd. Ne glede na to, v kakšnem stanju so, pa je najbolj pomembno, da so igrače del njegovega otroštva. Ne glede na spol otroka ali na njegovo starost. Od teh dveh lastnosti se bodo razlikovale le različne igrače, katerim botrujejo tudi različni interesi otrok, saj so otroci zelo različni in čeprav se nam zdi neverjetno, ti dokaj hitro pokažejo interese, kateri mogoče še ostanejo naprej v življenju.

S pomočjo igrač bo tako otrok ne samo odraščal ampak spoznaval različne poklice, oblikoval bo svoj svet, videnje, ipd.

Otroku tudi s pomočjo igrač velikokrat pomagamo razumeti dogajanje okoli sebe na njemu najbolj blizu način. Prav tako mu s pravo izbiro igrač omogočimo super način učenja in seveda tudi izobraževanja, da se skozi igro uči tistega, kar se bo od njega pričakovala, da ve. Z njegovim odraščanjem se spreminjajo tudi potrebe in s tem tudi igrače. In žal se od njega zahteva vedno več, pa če mu z igračami pomagamo na lažji način, zakaj pa ne. Res je, da nas bodo te nekaj tudi stale, pa vendar se bo zagotovo to obrestovalo pri njegovem razvoju.

Igrače same po sebi niso nuja, seveda. So pa dejansko potreba. Res pa je, da vsak od nas najbolje pozna svojega otroka in tako lahko presodi, kaj bi zanj bilo najbolj primerno in ustrezno. In katera igrača bi ga lahko osrečila. Navsezadnje, ko že znajo govoriti, nam to lahko tudi sami zaupajo in tako ne moremo nikakor zgrešiti z izbiro. Vsekakor pa je najbolj pomembno, da jih otrok ima in to takšne, ki bodo vplivale na njegovo zadovoljstvo. Prav tako mu z njimi omogočimo super preživet čas, zanimivo in zabavno izkušnjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja