Kartuše za tiskalnike

kartuseDanes je ponudba tiskalnikov na trgu zares velika. Tudi zelo poceni tiskalniki lahko dokaj dobro tiska. Vendar pa… Kaj pa, ko zmanjka barve? Lahko se zgodi, da bo nov komplet barv stal več kot sam tiskalnik. In takrat smo zgroženi. Zgroženi zaradi svoje nevednosti in zaradi tega, ker se pred nakupom tiskalnika nismo prepričali, kaj in koliko nas bo stal. Kartuše so sestavni deli tiskalnikov in fotokopirnih strojev. Brez njih ni mogoče tiskati ali fotokopirati. S klikom na povezavo so dosegljive kartuše za tiskalnike.Lahko se odločimo za nakup originalne ali neoriginalne kartuše. Originalne so običajno dražje, kar proizvajalci opravičujejo s tem, da jim razvoj tiskalnih glav predstavlja velik strošek pa tudi s ceno barve oziroma barvila, katerega sestava je po navadi skrivnost.

Tistim, ki proizvajajo le kartuše razvoj tiskalne glave ne predstavlja stroška, saj je ta že v tiskalniku. Torej je potrebno izdelati le primerno barvilo, ki ustreza modelu tiskalnika. Lahko se odločimo, da nam originalno kartušo znova napolnijo ali pa kupimo združljive kartuše. Te pa se cele neoriginalne in danes na trgu prevladujejo.

Kartuše dobimo za večino tiskalnikov, ki jih najdemo v naših trgovinah. Vedeti pa moramo, da če kupimo neoriginalno kartušo tvegamo tudi večjo možnost okvare tiskalnika. In zakaj? Ta barvila niso povsem prilagojena in šobe v tiskalni glavi se ob uporabi, ki je redkejša, pogosto zamašijo. In lahko se zgodi, da bomo potrebovali serviserja ali celo morali kupiti novo tiskalno glavo. Za nakup le-te se odločimo le, če imamo dražji tiskalnik. Lahko pa se poslužujemo še tretje vrste, to so polnilni kompleti. Je najcenejša varianta ampak tudi najbolj tvegana. V tem primeru kartušo doma napolnimo sami. Komplet je sicer bolj ali manj prilagojen vrsti kartuše.

Zdaj je na vas le še odločitev za katero vrsto kartuše se boste odločili. Originalno ali cenejšo neoriginalno?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja