Izdelava spletne strani za 100 €

izdelava-spletne-straniKaj lahko pričakujemo od nekoga, ki nam izdela spletno stran za borih 100 €. Je to sploh mogoče? Je to sploh realna cena za izdelavo spletne strani? Je, če govorimo zgolj o statični predstavitveni strani, ki služi temu, da se podjetje z nekaj vsebine predstavi na internetu in če uporabimo že narejeno oblikovno predlogo.

Preverite aktualno ponudbo za izdelavo spletnih strani, ki jo je na svoji spletni strani objavilo podjetje Spletnik http://spletnik.si/izdelava-spletnih-strani/.

Slednje pomeni, da izgled spletne strani ne bo unikaten, saj lahko to isto predlogo uporabljajo tudi druga podjetja. To je tudi razlog, da so cene tovrstnih oblikovnih predlog tako nizke. Dobimo jih namreč že za okoli 50 €. Problem takšnega načina izdelave spletne strani in tako nizkih cen je običajno tudi ta, da izdelovalci spletnih strani za to ceno ne omogočajo prilagoditve oblikovne podobe celostni grafični podobi (CGP), ki jo ima podjetje. Da se ne bomo razumeli napačno, prilagoditve se seveda možne, vendar proti doplačilu.

Nekateri izdelovalci spletnih strani omogočajo za tako nizko ceno podjetjem tudi možnost urejanja spletne strani, saj postavijo spletno stran na enem izmed brezplačnih CMS (content management system) sistemov, kot je npr. najbolj znana blogerska platforma WordPress.

So pri prej navedeni ceni izdelave spletnih strani tudi kakšni skriti stroški? Ne moremo govoriti ravno o skritih stroških, dejstvo pa je, da spletna stran potrebuje domeno (strošek cca. 15 €) in da mora spletna stran gostovati na strežniku, katerega najem pa tudi nekaj stane (cena letnega najema spletnega strežnika je za preprosto spletno stran okoli 40 € letno).

Vas zanima kakšna mora biti struktura spletne strani?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja