Angleščina je jezik, ki se ga uči največ tečajnikov

tečaj angleščineAngleščina je germanski jezik in izvira iz Anglije (država Velika Britanija). Izvira iz stare angleščine, ki je sestavljena iz anglo – saksonske govorice. Angleščina vsebuje nekaj keltskih, latinskih in zelo veliko nemških besed. Angleški jezik je nekakšna mešanica več jezikov. Ste vedeli da je angleščina (več informacij o tečajih angleškgea jezika dobite na spletni strani http://www.anglescina.org/) jezik, ki se ga v slovenskih jezikovnih šolah uči največ tečajnikov?

»Nova angleščina, ki jo govorimo danes se je začela z obdobjem renesanse in tiskanjem knjig (biblija). Za časa Julija Cezarja ta jezik sploh še ni obstajal. Danes pa je angleščina uradni, glavni ali prvi jezik v veliko državah po vsem svetu. Angleščina je uradni jezik v 54 državah. Za približno 350 milijonov je materinščina in za približno 1,5 milijarde ljudi je to drugi jezik. Angleščino zapisujemo v latinični pisavi in njihova abeceda vsebuje 26 črk latinice.

Lahko rečemo, da danes skoraj ne moremo biti brez znanja angleščine. Je izjemno pomemben jezik brez katerega ne moremo potovati, delati,…Pri iskanju novega delovnega mesta je nujno znanje angleščine. To je eden glavnih pogojev in zahtev delodajalcev.

Učenje angleščine je izjemno pomembno. Z njo se ti dobesedno odpre okno v svet. V osnovnih in srednjih šolah spada med obvezne predmete. Če pa želimo še dodatno izpopolniti svoje znanje, obstaja zelo veliko tečajev in ponudnikov za učenje angleščine. S poslušanjem in govorjenjem se lahko hitro naučimo aktivne angleščine. Tako ne more imeti noben izgovora, da ne bi obvladal angleščine. Nekateri so bolj, nekateri manj nadarjeni za učenje tujih jezikov, vendar se s trudom in pomočjo, da naučiti vse.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja